Предстоящи събития –14.05.2018г.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще направи работно посещение днес в Перник, съобщи пресцентърът на МВР. Програмата на вътрешния министър включва работна среща с кметове и кметските наместници от областта, която ще състои в 11.30 часа в сградата на Областната администрация. Целта на срещата е обсъждането на конкретни въпроси и координирането на взаимодействието между местната власт и полицейските структури за гарантиране на обществения ред и сигурността на хората. След срещата министър Радев ще се запознае с възможностите на центъра за видеонаблюдение на общината. Предвидена и среща със състава на ОДМВР – Перник, като след нея ще бъде даден кратък брифинг за медиите. Министър Валентин Радев ще участва и в заседание на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Първа копка на обект Благоустрояване на ул. „Марица” в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов” ще бъде направена в Благоевград. Церемонията е предвидена за днес от 13:00 часа на улица „Марица“ №2.Обектът е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.Проектът стартира на 18 ноември 2016 г. III Междинна пресконференция по този повод ще бъде дадена от 12 часа в заседателна зала 101 на общината.

Днес в 10 часа  официално ще бъде открито ремонтираното детско отделение в МБАЛ – Югозападна болница“ – град Сандански. Новината потвърди за Радио Благоевград  кметът на община Сандански Кирил Котев. Той ще бъзде сред официалните гости на откриването. По думите му екипът е окомплектован, няма кадрова криза в здравното звено.

Общински съвет Кочериново и Община Кочериново организират публично обсъждане на Проекта на Плана за финансово оздравяване на община Кочериново. Обсъждането ще се проведе днес от 10:00 часа в Заседателната зала на община Кочериново. Поканени са гражданите на общината, ръководители на звена от бюджетната сфера, ръководители на фирми, синдикати, представители на неправителствени организации, общински съветници, кметове и кметски наместници да вземат участие в обсъждането на проекта. Проектът на плана за финансово оздравяване на община Кочериново е публикуван на сайта на общината. Заинтересованите лица могат да депозират своите предложения и становища в деловодството на Общинска администрация – Кочериново, или на електронния адрес на общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене