Любомир Палаханов възстановен на работа в КЗП – Благоевград

Уволненият главен инспектор в благоевградското звено на Комисията за защита на потребителите Любомир Палаханов е възстановен на работа. Той е сключил извънсъдебно споразумение, което е спряло заведеното от него дело, преди да бъде даден ход. „Спестихме разходи на комисията“, бе коментарът на Л. Палаханов за развръзката на казуса.

Припомняме, че в началото на август Л. Палаханов бе уволнен заедно с 6-има от ръководителите на териториални дирекции на комисията.Те реагираха с отворено писмо, в което посочиха, че само за първите 7 месеца на годината от бюджета на КЗП са изразходвани около 150 000 за изплащане на обезщетения на освободените служители. Уволнените алармираха, че заведените дела за неправомерно освобождаване на експерти с по над 10 години опит от комисията навеждат на съмнение, че действията на КЗП са предприемани по лично разпореждане от предходното ръководство на министерството, а за нови служители са назначавани приоритетно партийни функционери.

Любомир Палаханов е съпруг на известната актриса и певица Алекс Раева и развива и частен бизнес извън работата си в КЗП.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене