Заслужено признание за архитект Костадин Сандев! Президентът го награди с плакет и грамота

Напълно заслужено признание получи днес благоевградският архитект Костадин Сандев. Той бе един от четиримата съвременни будители, които получиха едни от най-високите отличия на президента Румен Радев за своите годишнини и принос към страната ни. Държавният глава връчи на архитект Сандев, Анжел Вагенщайн, доц. д-р Георги Сафев и проф. д.б.н. Диана Петкова плакет и грамота.

„Вие сте стожери на духа, на съзиданието, на стойностните каузи, на креативните идеи и научните пробиви. Безспорен е вашият принос за развитието на страната”, заяви Румен Радев, преди да ги награди на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков”№2.

Архитект Сандев е награден за благоустройството на Благоевград и Банско и неговата 75-годишнина. Като съветник в ОбС и зам.-кмет той участва в реконструкцията и новото строителство на града. По негово предложение и с активното му участие е запазен старият център на Благоевград. Автор е на благоустройствените планове на редица квартали в града. Наградата е резултат от неговото дългогодишно творческо вдъхновение и преследване на различни обществени каузи. „Удовлетворен съм от това признание. Считам, че то е благодарение на моя упорит труд през всичките тези години, в които съм се старал да съм полезен на обществото и на страната си”, сподели архитект Костадин Сандев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене