Четата на Гоце Делчев оживя в новия клип на народната певица Теди Еротеева

Здравей Теди! Поводът за нашата среща е нещо ново, което съвсем скоро ще излезе в публичното пространство. Става въпрос за най-новия ти видеоклип. Нека разкажем малко на читателите.

– Здравей на теб, и читателите на Топ Преса! Имаме чудесен повод за среща! Средата на месец октомври заснех клип към новата си песен „Гоце ми отиде во Солуна града”. Това беше един уникален ден, със страхотни хора и смея да твърдя, че ние направихме нещо много различно от това, което се предлага на музикалния пазар. Доста вдигнахме летвата.

– Как избра песента? Отново залагаш на не толкова популярна до този момент песен.

– Така е.  За първи път, когато чух песента се влюбих в нея. Изпълнява я великата Васка Илиева.  Разказва се за воеводата Гоце Делчев. Текстът е много хубав и докосващ, а музиката впечатляваща.  Доверих се на композитора Петьо Кръстев за аранжимента и той сътвори шедьовър. За крайният продукт голяма заслуга има и тонрежисьорът Камен Танов, с когото записах гласовете. Той е професионалист с много добър музикален слух и иновативно мислене. Неговите идеи са безценни за мен и аз винаги му се доверявам, и се допитвам до него. Получи се магично звучене с красив двуглас на места, който е характерен за народните песни. Мисля че любителите на фолклора ще останат впечатлени. Вече имах възможността да видя реакциите на хората, когато запея песента. В началото на тази година направих видео на живо във Facebook, пътувайки в колата си и пеейки „Гоце ми отиде во Солуна града”. Когато го направих, не съм си и представяла какъв отзвук ще има след това. Седмица по късно имах милион гледания, многобройни споделяния и коментари. Останах без думи от тази реакция. Почнах да получавам много покани за приятелства и предложения за участия от  Македония. Хората ме поздравяваха за изпълнението, за избора на песен. Това ме накара да се замисля, че тази песен трабва да я направя и дам нов живот.

– Заснехте много интересен клип. В него участие взимат „Сдружение Хайдути”. Как се запозна с тях?

– Това са едни невероятни хора. Много съм щастлива, че имам възможността да работя с тях и да ги познавам. Всички имат различни професии, възраст, местоживеене, но ги обединява това, че са горди българи, родолюбци и пазят спомена за славните ни герои…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене