Недопустимо! Някои застрашават с безумно шофиране в Петрич

Камери на Община Петрич заснеха недопустимо и неприемливо поведение на пътя, демонстрирано от водачи на леки автомобили, които не преценяват правилно рисковете на пътното платно и скоростта, с която следва да се движат в градски условия.
Видеонаблюдението на Община Петрич показва три подобни ситуации само за няколко дни в града.

Първата е от 08.10.2022г. в 02:38 часа на ул. „Цар Борис III“ в участъка пред ГУМ. Леката кола с рег.№ Е9525НВ, видно от видеото на камерите, криволичи по пътното платно и навлиза в тротоарната площ, където помита стълб и пътен знак.
Вторият случай е от кръговото кръстовище на ул. „Цар Борис III“ и ул. „Солунска“ (входен булевард) на 27.10.2022г. в 23:27 часа, където пак има дрифт, а след него и изтърваване на управлението на автомобила с рег.№ СА3745ХК. В резултат на това е смазана преграда на близкия тротоар, увредени са и части от кръговото.

Третият покъртителен случай е от снощи – 02.11.2022г. в 00:07 часа, когато лек автомобил с рег.№ Е7673КА налита върху стъклена витрина на търговски обект. Инцидентът отново е на централната улица „Цар Борис III“ пред ГУМ – Петрич. Записите са предоставени от Община Петрич на МВР. За трите случая са съставени актове за нарушаване на ЗДвП, а за снощната проява е образувано досъдебно производство.

И трите адреналинови шофирания приключват за щастие без пострадали, но това е само към момента, защото следващият път не можем да бъдем сигурни, че ще се размине така наглото поведение на тестване на мощността на автомобила.

Ръководството на Община Петрич изразява категорична нетърпимост към подобно поведение на пътя, ще съдейства на полицията за установяване на лицата и се обръща към гражданите: Подавайте сигнал, когато сте преки или косвени свидетели на подобни ситуации.
Община Петрич ще предяви по законов път искове към нарушителите относно нанесените щети върху публичната инфраструктура!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене