Ангел Джамбазки: Евродепутатите не се интересуват от вътрешни крамоли

Дебатът в Европейския парламент за България и върховенството на закона беше показателен. Такива дебати се правят, когато опозицията в една държава атакува своето правителство и тези, които нямат политически интерес от българските събития, не присъстват в залата. Малкото хора по време на дебата е знак, че евродепутатите не се интересуват от вътрешни крамоли.

Такъв коментар направи пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти.

Според него е неприемливо смесването на различни теми – процеси, политически позиции, в проекта за резолюцията, която ще бъде подложена на гласувана в ЕП в четвъртък.

Крайнолевият либерален консенсус в Европа си има своите азбучни теми, които идеологически изтъква и налага по всякакъв повод без да се интересува от конкретиката. В момента колеги се възползват от това, че в България има някакъв политически процес и така спекулират, извращават протеста на българските граждани. Вкарват крайно противоречивите си и неприемливи тези. Когато говорим за върховенство на закона, трябва да се върнем на определението за него. Големият парадокс е, че всички наши политически опоненти твърдят, че са много притеснени от липсата на върховенство на закона в България, но отричат решение на независимия български конституционен съд.

В предаването „12+3“ Джамбазки допълни:

Натискът за това Европейската комисия да решава на кого да спре или да пусне европейските фондове минава през скандални текстове, които нямат общо със злоупотребите и корупцията. Имат общо с категорични искания и настоявания за това законодателствата в държавите да бъдат променяни – семейни законодателства, отношения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене