Кметът Методий Чимев сключи споразумение с МРРБ, отпуска 900 000 лв. за ремонт на 2 улици в Дупница

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев сключи споразумение в МРРБ относно 50-процентното финансиране на два обекта, заложени за ремонт. Сумата в размер на 900 000 лева от фонда за инфраструктурни проекти на общините е за улиците „Венелин” и „Седма Рилска дивизия”.

„Очакваме да получим финансирането, което ще бъде заложено в този му размер за двете улици. Остатъчната част на този етап трябва да бъде осигурена от собствени приходи. Ще ги заложим в списъка с капиталови разходи за следващата година. Имаме избрани изпълнители, така че няма да бъде проблем през пролетта да стартират ремонтните дейности. Няма индикации засега, че финансирането ще бъде коригирано и ще получим цялото за двата обекта, така че ще трябва да разчитаме и на собствени приходи“, коментира инж.Чимев.

„Започнали сме работа и по обектите, които да заложим в самия капиталов списък, който в следващите седмици да уточняваме в конкретика. Колкото и да ни се иска да заложим максимално много, то няма как, защото трябва да се съобразим с редица условности, най-вече с финансовата рамка, която можем да си позволим“, допълни кметът на Дупница.

ИВАН ПЕТРОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене