Албина Анева ексклузивно пред Топ Преса: Напуснахме „Движение 21”, понеже се почувствахме ненужни!

Татяна Дончева се заобиколи с хора, които я водят в погрешна посока!

Благоевградският адвокат и общински съветник Албина Анева неочаквано напусна партия „Движение 21” на Татяна Дончева.  Това съобщи вестник Топ Преса още миналия петък, четири дни по късно напускането на Анева стана новина за местните ежедневници. Каква е истината за оттеглянето на 30 членове на партията, отново можете да научите  само от Топ Преса.

Срещам се с Албина Анева и Георги Корчев за да разкажат какво ги е подтикнало към това тяхно действие.

Хора какво става, бяхте толкова единни, с толкова хъс за работа, за промени… какво се случи?

– В нашата структура имаше брожения, те настъпиха след подписване на коалиционното споразумение с АБВ за участие в парламентарните избори, но всъщност историята е малко по далечна. Противоречията на местната структура на Благоевград с централното ръководство дойде още преди президентските избори и касаеше, коалицията с НДСВ. Тогава на националния изпълнителен съвет, лично аз изявих съображенията си, че това не е най-добрата коалиция за нашето движение,  за нашата политическа партия. Въпреки несъгласието ни   ние си работихме за изборите, приехме каузата като наша и не приемаме, че по някакъв начин сме саботирали президентските избори или, че не сме работили  за коалицията на нашия партиен лидер, като кандидат за президент.

В това ли ви обвиняват?

– Не че ни обвиняват но настроението беше такова.     Поне ние така го възприехме. Другото което стана ясно, беше че по време на подписване на коалиционното споразумение с АБВ всъщност наша група  беше от части изолирана, даже се почувствахме неловко. Ето нека Георги Корчев да ти разкаже…

Георги Корчев:

– Така е… оставих съпругата си бременна в деветия месец, престои и раждане всеки момент, оставих я вкъщи за да уважа подписването на коалиционното споразумение. Но като отидохме там си пролича, че вече сме нежелани…

По какво го разбра?

– Самото отношение към нас не е същото както е към другите.

Добре де Албина, ти и Дончева се познаваш повече от 30 години, това е едно дългогодишно и много ценно приятелство, какво стана с него?

– Да, с Дончева сме…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене