Младите хора в Гоце Делчев и Огняново събраха над 18 000 лева в подкрепа на 18-годишната Елена

Хората в Гоце Делчев и Огняново отново показаха, че са с големи и щедри сърца.

Обединени от обща цел – да помогнат на 18-годишната Елена Маркова от с. Балдево да оздравее, младите хора от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев и от Огняново организираха два благотворителни базара.

В петък сутрин съучениците на 18-годишната Елена, бъдеща абитуриентка в ПМГ „Яне Сандански“ подредиха базар на централния площад в Гоце Делчев. Благодарение на тяхната вяра и желание да помогнат, както и на щедрите и добри сърца на жителите и гостите на града, събраха малко над 8000 лева в подкрепа на лечението на младото момиче, страдащо от рядка форма на анемия.

В неделя по обяд младите хора в гърменското село Огняново също организираха благотворителен базар. Каузата, инициирана от Българския Младежки червен кръст в населеното място, от приятели и близки на Елена, бе подкрепетна от много хора в неделния ден, които предоставиха и закупиха ръчно направени кулинарни изкушения, картички, рисунки и сувенири.

Благодарение на съпричастността на десетките, отзовали се на благотворителната инициатива, бяха събрани 10045 лева за лечението на Елена. Кметът на спа село Огняново и председател на БЧК в община Гърмен г-жа Димитрия Гюрова изказа благодарността си към всички, които подкрепиха каузата и дадоха своя принос за лечението на Елена.

18-годишната Елена страда от рядка форма на анемия, в момента е в клиника в София, а й предстои и последващо лечение в Турция. Сумата, необходима за лечението е непосилна  за семейството й.

На 14 ноевмри ще се проведе базар и в сградата на ДНА в Гоце Делчев, на който ще бъдат изложени картини, рисувани от съучениците на Елена. В момента на много места в град Гоце Делчев и Огняново има поставени кутии за дарение, открита е и банкова сметка./ОБНОВЕНА/

313256589 2042858109237128 6095748307689988729 n

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене