Представят творчество на съвременни будители в Белица

Уважаеми жители на община Белица,

В Деня на народните будители 1-ноември , имаме удоволствието да Ви поканим на среща с местните писатели „Творците на Белица – будители на новото време“, на 01.11..2022 /вторник/, от 16.00 ч. в залата на Туристически информационен център при Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ гр. Белица.

В Деня на народните будители (1 ноември) ще Ви срещнем с няколко специални личности. Те са българи от Белица и общината ни , те имат кауза, в която вярват и за която работят ден и нощ, те са съвременните будители – творци на поезия, проза, пътеписи, летописи. Ще Ви докоснем до творчеството на съвременните будители от нашата община : Асен Барабунов, Хатидже Сирачка, Исмаил Али Исмаил и най-младата писателка Авушка Тачева.

В същия ден ще поставим основите на „ Клуб на местните творци“ , част от структурата на народно читалище „Георги Тодоров 1885“ гр. Белица, който да приобщи към себе си талантливите хора на Община Белица.

Днешните будители, са тези, които са готови да разпространяват и поддържат огъня на просветата, културата и духовността. Днешните будители са хората които ще Ви представим на това мило събитие.
Добре дошли !

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене