Навръх Димитровден и Ден на строителя! Кметът Илко Стоянов подписа договор за финансиране на ул. „Промишлена“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа договор за финансиране на дейностите по изграждане на улица „Промишлена“ с МРРБ.
Това е първата реална стъпка за реализиране на ключовия обект, който ще реши дългогодишен проблем, стоящ пред жителите на областния център на Пиринско.

Финансирането е осигурено в резултат на последователна и далновидна политика от страна на кмета Стоянов, както и градивен диалог с МРРБ.
Предвиденият финансов ресурс е в размер на 7 697 269.79 лева, като първоначално общинска администрация ще получи 50% от тях.

Към момента Община Благоевград не може да се ангажира със срокове за започване на СМР дейностите, тъй като процедурата се обжалва в КЗК още от самото й откриване и е възможно да се премине към сключване на договор с фирма изпълнител след приключване на законовите процедури.

Улица „Промишлена ще свързва бул. „Димитър Солунски“ с кварталите „Еленово и „Ален мак“. С реализиране на обекта значително ще бъде облекчен автомобилният трафик от централна градска част за двата квартала, както и обратния маршрут. Пешеходците също ще бъдат улеснени.

Община Благоевград вече има изготвен проект за обекта, а само за няколко месеца кметът Стоянов успя да извади разрешително за строеж.
Припомняме, че усилията на няколко предходни кметски екипа бяха насочени именно в тази посока, но никой от тях не се увенча с успех, заради липса на цялостна подготовка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене