Сензационна новина от ПГ по МСС в Гоце Делчев

В професионалната гимназия „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев започват клинични изследвания на нова молекула, която ще бъде разработена от българския учен д-р Филип Фратев, която ще ограничи отделянето на метан от животните.
В учебно-опитното стопанство на гимназията, в специализираните кабинети и STEM центъра ни ще се провеждат всички необходими изследвания за постигане на необходимите резултати.

Наличните животни в училищната ферма, техниката и оборудването, с което разполагаме, хардуерите и софтуерите ни ще бъдат от огромна полза за реализацията на откритието. Преподавателите ни по Ветеринарна медицина, Зооинженерство, Агроекология, Биология и Химия ще се включат със своите знания, умения и експертиза.
Филип Фратев е химик и астроном, ръководител на Обсерватория „Звездно Общество“, откривател и кръстник на много астероиди, на които дава имена на български революционери, царе и книжовници. Всеизвестно е, че през последните години научните му разработки са свързани с откриване на нови лекарствени молекули за лечение на рака, Ковид 19 и някои много редки заболявания.

На широката публика трябва да стане известно, че много европейски страни ограничават и закриват животновъдните си стопанства, поради отделянето на огромни количества метан в атмосферата.
Договорът е подписан, екипът е силно мотивиран, поръчана е още техника, реализията стартира.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене