САНДАНСКИ ОТБЕЛЯЗА 110 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО ОСВОБОЖДЕНИЕ

С вълнуващ урок по родолюбие започнаха празненствата в община Сандански, посветени на 110 години от освобождението на Свети Врач!

Празничните прояви, организирани от община Сандански започнаха с урок по родолюбие, реализиран от Регионален исторически музей – Благоевград, които бяха специални гости в град Сандански.

Директорът на Музея – Кирил Алексиев показа на децата от всички основни училища автентично оръжие – огнестрелно и хладно, от епохата на Възраждането и Априлското въстание, както и атрактивно четническо облекло.
Учениците и техните преподаватели бяха впечатлени и развълнувани от срещата си с четниците и с интерес проследиха урокът, който бе представен за нашето славно минало.

С тържествено шествие по главната ул. „Македония“, ученици, преподаватели и самодейци се отправиха към паметника на Генерал Тодоров в парк „Свети Врач“, където бяха поднесени венци и цветя.

За така желаната свобода, за героизма и за преклонението, което сме длъжни да отдадем на всички онези безстрашни герои, отдали живота си за свободата и вярата като опора в трудни времена, поздравителни приветствия отправиха кметът на община Сандански – Атанас Стоянов и Архиерейският наместник иконом Георги Танчев.

Празнично настроение и тържественост внесоха Военно формирование 42 600 Мусачево, Общински духов оркестър „Емил Кирянов“, мажеретен състав и самодейците от НЧ „Отец Паисий-1919“ – град Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене