Кметът Илко Стоянов: Капиталът на един град са хората

Стотици млади хора взеха участие в кариерния форум „Виж бъдещето си: Запознай се с Индустрията на знанието“ в Благоевград. Той бе организиран от Bulgaria wants you и Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), с подкрепата на Община Благоевград. В рамките на инициативата десетки български и международни компании презентираха своята дейност и представиха реални възможности за включване и работа на посетителите в бизнеса.
Събитието бе водено от българския продуцент Андрей Арнаудов и телевизионната водеща Яна Грудева.

Участниците във форума бяха приветствани за тяхната инициативност от кмета на Благоевград Илко Стоянов. „Хората са смисълът и съдържанието на един град. В колкото и красиво място да живеем, основното богатство са именно хората. Целта на събитието, което се провежда днес, е да покажем, че България ви иска, но и Благоевград ви иска! Сигурен съм, че в резултат на днешната инициатива и бизнес форумът, който ще се проведе утре в Благоевград ще се даде възможност на много млади хора да получат своя шанс и да го реализират. В нашия град има много способни хора и съм сигурен, че компаниите, които участват в това събитие, ще открият част от тях. От друга страна, Община Благоевград, в мое лице като кмет, ще продължи да работи градивно с тези компании и да създава нови контакти, за да осигурим добри условия за живот. Целта е младите хора да останат тук и да привлечем и много други, които ще предпочетат Благоевград за свой дом. Благоевград е многонационален, спокоен и същевременно динамичен, традиционен и младежки“, каза в част от приветствието си кметът Илко Стоянов.

В рамките на форума се проведоха мотивационни лекции и speed dating“ с HR-те на водещи бизнес компании.
Инициативата е подкрепена от Югозападен университет „Неофит Рилски“ и Американски университет в България.

На 21 октомври, Благоевград ще се превърне в център на високотехнологичния бизнес в България като домакин на годишната конференция на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Най-значимото събитие за индустрията на знанието у нас ще събере лидерите от високотехнологичния сектор. Организатори са конференцията са AIBEST в партньорство с Община Благоевград, като темата на събитието ще бъде „Отвъд предизвикателствата“.

Конференцията ще е с безплатен достъп, но изисква предварителна регистрация на сайта на събитието – http://aibest.org/annual-forum-2022
Участие ще вземат представители на едни от най-големите български и международни компании у нас, които заедно с представители на местните и държавни власти ще дискутират факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на нови работни места

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене