Спряха ТИР-овете през Предел

предел-пропаднал път

Спряха движението на тежкотоварни автомобили  през Предел. До тази мярка се стигана, след като  в следствие на падналите обилните валежи, тази нощ е имало ново свличане на земна маса, съобщиха от пресцентъра на областната управа в Пиринско. Движението за товарни автомобили над 12 тона през прохода „Предел” се спира до възстановяване на участъка, уточниха от полицията в Благоевград. Товарните автомобили могат да се движат по обходен маршрут през местността „Папаз чаир”.
На мястото на свлачището  при село Градево в момента е областният управител Димитър Димитров. Той заяви, че на обяд служители на пътноподържащата фирма ще започват да насипват и да запълват пропадналия участък от пътя, а ремонтът ще започне от утре, по предварително изготвен проект от конструктор на „Агромах“.
Както Е79 news писа  в проблемния участък на пътя за Банско е монтирана светофарна уредба, която да регулира движението на автомобили, патрулни коли на Областна дирекция на МВР – Благоевград ще обезопасяват превантивно движението по пътя. Участъкът е обезопасен и движението се извършва в една лента. Дежурни служители от пътното управление ще докладват за състоянието на трасето денонощно. Губернаторът на Пиринско увери, че се прави всичко възможно да се възстанови нормалното движение по пътя възможно най-бързо.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене