Дъжд, сняг и вятър днес

есен-благоевград

Днес метеорологичната обстановка в страната ще бъде усложнена. Валежите ще обхванат страната, като дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг. Значителни количества се очакват в Южна България, а слаби или почти без валежи ще е по поречието на река Дунав. Ще бъде ветровито. С умерен, в Дунавската равнина и Източна България и силен североизточен вятър ще нахлува студен въздух. В по-голямата част от страната сутрешните температури ще бъдат между 2° и 7°, в югоизточните райони и по крайбрежието на морето – до 10-12°, а през деня ще се понижават. През нощта срещу неделя в северозападната половина от страната валежите ще спрат, а югоизточната половина – ще продължат.

За Благоевград максималната температура днес ще е 8°, а минималната 0°, за Банско 10°/5°, Разлог 10°/5°, Дупница 7°/-1°, Кюстендил 7°/0°, Перник 71°/-1°, Гоце Делчев 12°/6°, Сандански 12°/5° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 12°, а минималните до 5°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане бавно ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за октомври.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг и намалена видимост. Значителни ще бъдат количествата, главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще има снежни виелици, а по планинските проходи ще се образуват и навявания. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно, главно по южното крайбрежие валежите ще бъдат интензивни. Ще духа силен североизточен вятър. Максимални температури 9-12°. Температурата на морска вода е 16-18°. Вълнението на морето ще бъде 5-6 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене