УНСС на гости в НПГ

Съвместното сътрудничество между средните и висши училища гарантира качеството в образованието на нашите деца. В тази посока е и стратегическото развитие на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“. 

Гост лектори от Университета за национално и световно стопанство,  проф. Копева, проф. Щерев, доц. Великова и доктор Анев,  представиха собствен разработен модел за одит на туристическа дестинация и методологията за неговото създаване. Представената лекция бе изключително полезна и допълваща знания за учениците обучаващи се в специалност „Организация на туризма и свободното време „, както и за представители на местния туристически бизнес, Община „Гоце Делчев“, МИГ, Бизнес инкубатор „Гоце Делчев “ и други заинтересовани лица. Вдъхновени, учениците от професионално направление „Туризъм“, се включиха в одитирането на Гоце Делчев като туристическа дестинация и обсъдиха бъдещите възможности за развитие на предложения модел.

С професионално организирана и реализирана кафе пауза и кетъринг на срещата, учениците от Занимания по интереси „Voyage“ изумиха своите бъдещи преподаватели.

Впечатлени от материално-техническата база, гостоприемството и професионализма на гимназията, гост-лекторите обсъдиха бъдещи съвместни инициативи с ръководството на  професионалната гимназия – „Димитър Талев „.

„Човекът е една съвкупност от умения. Той се появява на бял свят с тях, но без да има как да ги използва. Образованието е процесът, в който се научава на това“ Хенри Уорд Бийчър

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене