Фолксваген със 72-г. шофьор зад волана излетя от пътя и се приземи в двора на дупничанин

Фолксваген излетя от пътя и се приземи в двора на дупничанин. 72-годишният Атанас Стоилков от Радомир пътувал с „Фолксваген Голф“ за дупнишкото село Крайници. На влизане в Дупница не успял да вземе лек завой на пътя в близост до жп спирка „Марек“ и се озовал в двора на Петър Нягулов. Инцидентът стана вчера около обяд. Собственикът на имота бил вкъщи, чул шум, скърцане на метал, излязъл на двора си, който се намира под нивото на пътя, и видял падналия в него „Голф”. Мъжът позвънил на тел. 112 и на място пристигнал екип на Спешен център в Дупница.

„За последните няколко години това е може би 15-ият автомобил, който се приземява в двора ми. Голфът е изкъртил метални колове от оградата. Разрушена е и част от зиданата ограда”, заяви пред репортер на „Струма” Нягулов и допълни: „Преди няколко години имаше мантинела, поставена уж да пази да не падат автомобили в двора, но след ударите на няколко автомобила в нея, и тя се изкърти. Миналата година ремонтираха пътя и помолих фирмата, която извършваше ремонта, да сложат мантинела, но ми отказаха, не било по план. На идване от София до къщата ми има лек завой, който не се забелязва от шофьорите, те карат направо и падат в двора. На това място имах асми на скеле, но ги изрязах, защото – мине, не мине време – върху тях се приземяваше по някой автомобил и после правех ново скеле. Преди време на пътя до дома ми имаше знак „Стоп“, сега го няма и шофьори, които не пътуват често по този път, се объркват“, заяви Петър Нягулов.

От Спешен център съобщиха, че 72-годишният шофьор Атанас Стоилков се е отървал само с драскотини. Пред полицаите, които пристигнали в Спешен център, за да се вземе кръв за алкохолна проба, той заявил, че не си спомня нищо – нито как е излетял от пътя, нито как се е приземил в двора. Стоилков попитал дежурния лекар от Спешен център, който пристигнал да го прегледа още в автомобила, кой го е извикал и защо е там.

72-годишният мъж не е пожелал да остане в болница и си тръгнал с такси за Радомир.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене