Отново пиян полицай зад волана

Пореден случай на пиян униформен служител зад волана. Този път нарушителят е заловен край Кюстендил, но не при случайна проверка, а след катастрофа, предизвикана от самия него. За щастие пострадали няма, служителят на реда също е добре.

Темата в „Здравей, България”по Нова тв коментираха районният прокурор на Кюстендил Албена Разсолкова и зам.-районният прокурор Галина Димитрова.

Прокурор Разсолкова уточни, че дрегерът е показал 2.07 промила алкохол в кръвта на полицая. Той е служител на Районното управление на МВР в град Бобов дол. Първоначално провинилият се водач е бил задържан за срок до 24 часа, а по-късно мярката е удължена до 72 часа. Привлечен е като обвиняем. Прокуратурата ще поиска задържането му под стража. По думите на прокурора полицаят е бил в извънработно време, но е носел униформа.

По свидетелски показания става ясно, че полицаят е присъствал на тъжен помен в Горна Гращица – селото, край което е катастрофирал. Това заяви зам.-районният прокурор на Кюстендил Галина Димитрова.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене