В Трето ОУ „Братя Миладинови“ посрещната гости от Италия,Полша,Турция, Португалия и Румъния

На 04.10.2022 г. в Трето основно училище „Братя Миладинови“ в гр. Гоце Делчев се състоя тържествено посрещане на 12 учители и 24 ученици от Италия, Полша, Турция, Португалия и Румъния. Посещението се осъществява в рамките на проект „Не бъди киберзависим! Внимавай!“ на програма Еразъм +, по който училището е партньор. В тържествена атмосфера в празнично украсения физкултурен салон гостите бяха топло посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол.

Началото на официалната церемония бе поставено с химните на шестте държави. След приветствие от страна на директора г-н Никола Джингаров програмата продължи с танц на мажоретките, с прекрасно изпълнение на английска песен и с красивите звуци на гайда. По традиция в края на церемонията домакини и гости се хванаха заедно на българско хоро.

След като разгледаха училището, гостуващите имаха възможност да видят изложбата „Любознателна физика“, подредена от ученици под ръководството на г-н К. Джамбазов. Истински ентусиазъм предизвикаха у тях уредите за измерване на ток и напрежение, за видеонаблюдение и LED лампите, количките, захранвани със слънчеви панели, както и автомобилите с перка от пластмасова бутилка.

Малко по-късно учениците и техните учители проследиха интригуващи химични опити, представени от г-жа Л. Цирова. Присъстващите останаха силно впечатлени от получените резултати и най-вече от надутия посредством въглерод диоксид балон, колбата, изригваща стълб от пара и „слонската“ паста.

В следобедните часове гостуващите ученици проследиха комикс на тема „Киберзависимости и кибертормоз“, след което отборите от петте страни съставиха свой комикс на същата тема. Чрез интересните си разработки децата показаха своята чувствителност към въпросите на кибертормоза.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене