С мащабен велопоход ученици от Гоце Делчев отбелязаха Европейския ден на спорта в училище

За осма поредна година Трето основно училище „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев се включва в инициативите на сдружение „BG Бъди активен“. В днешния Европейски ден на спорта в училище, денят бе отелязан с мащабен велопоход до с. Мосомище под мотото „Спорт без отпадъци“.

Трето ОУ „Братя Миладинови“ е единственото училище в Гоце Делчев, където е организиран клуб по велосипеден спорт. Стартът на днешният мащабен велопоход бе даден в 11:00 ч. в двора на училището. В него се включиха ученици от втори до осми клас, родители и учители дори и дядовци.

На спортната площадка на ОУ „Христо Ботев“ в с. Мосомище за участниците бяха пердвидени занимателни щафетни игри съвместно с ученици от училището в Мосомище. Игрите се проведоха под мотото „Спорт без отпадъци“ и бяха с образователна насоченост и с послания за опазване на околната среда, намаляване на отпадъците и тяхното разделно събиране и рециклиране.

Велопоходът се организира от комисията по спорт и туризъм при Трето основно училище „Братя Миладинови” и се реализира с любезното съдействие на Община Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене