Вратарят Даниел Наумов от Гоце Делчев: Едно добро начало на новия национален отбор

Вратарят на националния отбор Даниел Наумов от Гоце Делчев говори след победата като гост над Република Северна Македония с 1:0 с гол на Кирил Десподов на стадион „Тоше Проески Арена“ в Скопие. Още преди началото на мача се усети напрежение по трибуните, като македонските фенове бурно освиркваха изпълнението на българския химн.

Роденият в Гоце Делчев страж Наумов, който игра като титуляр в срещите срещу Гибралтар и Р Северна Македония разкри, че възгласите на феновете на стадиона не са му повлияли:

„Не бих казал неприятна атмосфера, имаше много хора на стадиона. Естествено, те подкрепяха техния си отбор, но за нас беше добре също и успяхме да покажем добра игра да спечелим срещата.

Да не изпадаме в крайности, това беше един мач за нас. Направихме най-доброто и сега се връщаме към клубовете си, а след това гледаме към другите мачове на националния отбор“.

На въпрос как се е почувствал, когато е чул химна да бъде освиркван, Наумов каза: „Със сигурност не ви е било приятно, но на мен работата ми е друга. Фокусирах се върху мача. Най-доброто, което можехме да направим, е да спечелим и двамата мача, въпреки че нямахме шанс за първото място, но се изкачихме до второ. Едно добро начало на новия национален отбор“.

Вратарят на ЦСКА 1948 (София)гоцеделчевеца Даниел Наумов се появи като титуляр на вратата на националния отбор на България за първи път от 31-и март 2021-а година при срешата на „лъвовете“ с Гибралтар, която завърши с 5:1.

„Кърстаич на първо място промени дисциплината и наложи здрави тренировки. Ще видим по-нататък какво ще се променя. Сега целта е да продължим по същия начин и срещу Република Северна Македония. Може би това е една нова ера. Целта е да имаме нов стил и всеки да се съобразява с нас. България трябва да е силна, да играе атрактивен и атакуващ футбол.“, заяви Даниел Наумов след победата над Гибралтар.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене