Яйчено руло с гъби и топено сирене

Това яйчено руло е толкова вкусно и ефектно, че ако само веднъж го приготвите ще ви стане любимо. Подходящо е за всеки сезон и продуктите се намират целогодишно. Няма да се затрудните в приготвянето на вкусното, яйчено руло. Спазвайте рецептата и ще се справите. За нула време ще поднесете на масата нещо много впечатляващо и вкусно!

Нужните продукти за вкусното яйчено руло с гъби са:

  • 8 яйца / моите са размер L /
  • 50 грама трапезна майонеза
  • 500 грама гъби печурки
  • 4 триъгълничета топено сирене с натурален вкус
  • 70 мл. слънчогледово олио за задушаване на гъбите
  • 1 с. л. слънчогледово олио за намазване на хартията
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне на вкусното яйчено руло с гъби:

  1. Почистете гъбите с памучна кърпа или четка. Нарежете ги на малки парченца. Не използвайте блендер. Той ще ги наситни прекалено много.
  2. Загрейте олиото в подходящ съд и изсипете гъбите в него. Посолете ги на вкус. Задушавайте ги около 10 минути. Една, две минути преди това прибавете топеното сирене. Бъркайте докато то се стопи и отнемете сместа от котлона.
  3. Разбийте яйцата в голяма купа. Може на ръка, а може и с миксер. Ако използвате миксер не прекалявайте с разбъркването.
  4. Прибавете към тях майонезата и сол на вкус. Разбъркайте до еднородна смес.
  5. Застелете правоъгълна тава с размери на дъното 37 на 30 сантиметра / не по – голяма / с готварска хартия. Намажете хартията с една супена лъжица олио и излейте яйчената смес.
  6. Изпечете блата за вашето яйчено руло в предварително затоплена на 180 градуса и вентилатор фурна за около 10 минути.
  7. Извадете готовия блат и го обърнете веднага върху равна повърхност. Отстранете хартията. Изрежете краищата с нож. Покрийте повърхността му със задушената смес от гъби. Навийте на руло. Прехвърлете рулото в красива чиния и украсете със зеленчуци.

Допълнение:

     Ако ще имате гости, може да приготвите гъбеното, яйчено руло предварително. Съхранявайте го покрито с капак и когато дойде време за сервиране го претоплете леко. Вкусът му не се променя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене