Шивашки цех дава работа на хора от социалните центрове в Симитли

7101b867894d2dc277fabc63ea90fef0_XL

 

Шивашката фабрика „Деница Фешън” в село Крупник протяга ръка на хората в неравностойно положение. Фабриката ще осигури работа за лица от Защитеното жилище за лица с психични разстройства.

Управителят Марио Лазаров поиска среща с ползвателите на социалната услуга ден след проведената кръгла маса за интеграцията на хората от социалните заведения. От днес сътрудничеството и взаимопомощта „работодател – потребител” от социалните заведения в Община Симитли е вече факт.

Преди ден в Община Симитли се проведе „Кръгла маса” във връзка с една от дейностите, свързани с популяризиране на проекта „Животът е в нашите ръце” в изпълнение на Договор № BG051PO001-5.2.13-0027-C0001 за безвъзмездна финансова помощ, който Община Симитли изпълнява и по който към днешна дата функционира Защитеното жилище за лица с психични разстройства.

Целта на провеждане на мероприятието бе запознаване местната общност, местния бизнес и работодателите, с възможността потребителите от социалната услуга да започнат работа, да бъдат интегрирани и социално включени в живота на общността, а именно чрез въвеждане в трудова заетост и съдействие при намирането на работа.

В сградата на Защитено жилище управителят на „Деница Фешън” ЕООД – Марио Лазаров, в присъствието на експерт от „Бюро по труда”, се срещна и разговаря с потребителите от Защитеното жилището, както и потребителите, проявили интерес – от ЦНСТ за лица с психични разстройства.

В процеса на запознанство и представяне на двете страни – потенциалния работодател и потенциалните работници, имаха възможността да споделят своите очаквания, своите виждания и трудов опит, както и възможността да изкажат потребителите своето мнението по отношение на индивидуални способности и умения, по отношение на натрупан житейски опит и запазени трудови навици, както и да обсъдят една бъдеща възможност за участие в един производствен процес в областта на леката промишленост.

„Деница Фешън” ЕООД, която е социално насочена по отношение на наемането на лица в неравностойно положение, които са и потребители на социалните заведения в Община Симитли, се занимава с изработването на продукция от шивашката промишленост вече повече от 30 години.

С надеждата за още последващи срещи между работодатели и потенциални работещи лица- част от социалните заведения, потребителите се надяват всеки един от тях да намери своите призвание в професионален аспект, да има възможността да осъществи правото си на работа, да изпита удовлетвореност от постигнатото и да осмисли ежедневието си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене