Хаджидимовалийката Бойка Башлиева, екс медийният съветник на президента Първанов яхна трамвай

52904e5248356949eb67cd6b30efa6abЛегендарната президентска пиарка и говорителка Бойка Башлиева, прочула се, че журналистическо пиле не можеше да прехвръкне до Георги Първанов, и пътуваща навсякъде с него, докато два мандата беше държавен глава, днес се друса с трамвая.

 Тези дни Башлиева беше забелязана от „Всеки ден“ по линия номер 4 на релсовия столичен градски транспорт. Гласът на Първанов пътуваше в невзрачна лятна рокличка, с джапанки, отровнозелена дамска чанта, допълнена с морско син найлонов плик за допълнителен багаж.

Нищо общо с изключително строгото костюмиране и опъната прическа, на които Бойка твърдо залагаше, докато управляваше по етажите на президентството. Както няма и никаква прилика в превозните средства – сегашния трамвай и президентския мерцедес.

В трамвая никой не обърна внимание на бившата висша служителка на държавен глава. Едва ли някой в градския транспорт днес би предположил, че 10 години кротко изглеждащата сега женица с очилца бе едно от най-доверените лица на Първанов на „Дондуков“ 2 и колеше и бесеше в държавата.

Башлиева като истинска орлица го бранеше от ятата журналисти и най-вече от медийни критики. Така самата бивша журналистка от вестник „Дума“ се превърна в мишена. Най-вече обект на иронични подмятания за героичното си по матросовски поведение – готова винаги да застане на амбразурата при всяка канонада срещу президента Първанов. В готовност във всеки един момент да прикрие кой да е гаф на патрона си и обкръжението му.Бойка е с македонска жилка, от гоцеделчевското градче Хаджидимово е – дъщеря на военен. Омъжва се за дипломата Тодор Стайков, върнат последно в родината от посланическия пост в Армения заради ДС минало. Той пък е с партизанска жилка – син е на най-младата партизанка Елена Лагадинова и ген. Марин Стайков, дългогодишен личен съветник на Тодор Живков. Макар и журналистка, Башлиева със стъпването си в президентството започна да раздава „правосъдие“ на бившите си колеги от гилдията. Включително и да съветва медии какво да пишат и отразяват от дейността на държавния глава, да определя кои медийни шефове да го придружават в пътуванията му зад граница.

93b70163033d028bbe89a4ae87a85632

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене