Златна възраст в Благоевград

30 години от възстановяването на организираното пенсионерско движение в страната отбелязаха днес членовете на общинския Съюз на пенсионерите „Обединени“ – Благоевград.

Срещата се проведе в Клуба на пенсионера в благоевградския квартал „Еленово“.

Среща на младостта и мъдростта – така организаторите от благоевградския Съюз на пенсионерите в аванс отбелязаха предстоящия Световен ден на възрастните хора, 1-ви октомври.

Според общинския председател на пенсионерския съюз, народната певица, Павлина Теова, обществените ангажименти в т.нар. „златна възраст“ , са сред формите, които действат позитивно на нейните връстници.

Основната цел на Световния ден на възрастните хора е да привлече вниманието на всички жители на планетата към проблемите и трудностите, пред които те са изправени, припомни Павлина Теова.

В празничната инициатива днес се включиха млади таланти от школите по изкуствата към Народно читалище „Никола Вапцаров – 1866“ и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Поздравления бяха получени и от възпитаници на Гимназията по икономика и от НХГ „Св.св. Кирил и Методий“.

Тематичният празник не мина и без участието на самодейни състави и изпълнители от общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене