Магията на солта: Пречиства дома и душата, защитава ни от беди

Солта присъства във всяка кухня. В нея на пръв поглед няма нищо необикновено. Но не е така. Тя е съществен компонент в магиите.

В черната магия тя се използва за пречистване и защита. В бялата помага за сбъдване на желания.

Всеки обред обичайно да започва с почистване. Това само по себе си създава защита. Ако направите защитен кръг в мръсна стая, това няма да ви осигури защита. Там, където е нечисто, няма защита.

Магическата сол, тъй като не изненадва начинаещите в магията, е мощно средство за защита и, както вече е ясно, пречистване. Разбирате, че когато говорим за „мръсотия“ в магията, това означава не само физическа мръсотия, но и това, което е дошло от други светове и се е настанило около нас. Има различни прояви на хаоса, враждебни към хората. Тъмни същества паразитират в нашия свят, намирайки си гостоприемници.

Нашите предци са спазвали естествения ритъм на живот, яли са здравословна храна, обръщали са се към местните богове и предци, за да получат силата на Духа – всичко това е важно за вътрешната чистота. Всички ритуални действия – прескачане на огън, плуване в естествени водоеми, изгаряне на чучела, танци – са насочени към пречистване и защита, към привличане на магията на стихиите. Вода, огън, вятър и, разбира се, земя – предимно чрез солта. Нека видим как на практика става това.

Процедури

1. Изсипете чаша бяла (или за предпочитане черна) сол в тигана, поставете в нея карфици или игли – колкото души живеят в къщата. Сложете тенджера или тиган със сол на умерен котлон, загрейте солта, като разбърквате обратно на часовниковата стрелка от време на време. В същото време избройте неприятностите, гледайки солта и кажете: „Далеч от очите, далеч от ума“. Правете това, докато солта потъмнее или солта в тигана започне да пука и да „скача“.

2. След това изключете огъня и, като вземете в ръце домакинския съд, обърнете гръб към печката и започнете да обикаляте къщата отляво надясно. Бавно местете тенджерата покрай стените, посипете тънък слой сол в ъглите, пренесете съда над мебелите, леглата и масите. Преминете така през всички стаи обратно на часовниковата стрелка, вратите трябва да са отворени навсякъде с изключение на входа.

3. Съдът се връща на котлона и като се разбърква по време на загряването, се изговарят думите: „Откъдето дошло, там отишло. С изчезнал вятър – върви с вятъра. Това, което е дошло зли хора, да се върне пак там“. След като изгасите огъня, внимателно изхвърлете солта в канализацията. Изчистете солта там, където е била посипана.

Правете това почистване няколко пъти в годината или винаги, когато усетите тежък въздух в дома си.

За друг вид защита на прага на дома поръсете тънка линия морска сол от единия до другия край, но така че да не се набива на очи. След като поръсите солта, изречете следното заклинанието три пъти: „Нито една лоша дума, мисъл или проклятие не могат да преминат през този праг“.

Солта също така е страхотен лечител, лекува от безсъние, лоши сънища и тежки мисли. Разтворете три щипки сол във вода, поставете съда за една нощ на пода в долната част под леглото или под главата. Може да сторите същото и с две купи със суха сол. На сутринта изсипете солта на земята или в канализацията, правете това в продължение на три нощи. Може да се изненадате, но този метод е помогнал на мнозина, ще помогне и на вас.

Използвайте солта като магически инструмент и в кухнята. Когато добавяте сол към храната, мислете и говорете само за хубави неща и солта ще предаде вашите стремежи към храната. Така запазвате здравето и чистотата на тялото и душата.

За просперитет

Сложете три чаени лъжички сол в плътна хартиена торбичка. Кажете: „Нека моят (конкретизирайте) бизнес започне, нека моят бизнес се обедини, нека бизнесът ми се превърне в пари. Кесията се пълни от век на век. Това е ключът и ключалката. Така да е!“

Дръжте солта, над която сте изговорили всичко това в портфейла си, носете я със себе си. Ако отивате на среща, където се решава паричен въпрос, прехвърлете солта от портфейла си в десния джоб. След срещата я върнете обратно в портфейла. Дръжте тази кесийка със сол в портфейла си, докато получите това, което искате. След това изплакнете солта във водата.

За постигане на богатство: необходими са ви свещник, червена свещ и бяла сол. Поставете свещника върху хартия, запалете свещта, изсипете бяла сол около свещта обратно на часовниковата стрелка и кажете: „Помогнете ми, помогнете ми всичко да е на хвала, всичко на почит. Нека къщата ми, дворът ми да бъдат всички на хвала, всички на почит. След като свещта изгори, съберете солта в торба, поставете остатъка от свещта там, носете я със себе си, докато получите печалба. След това извадете восъка, заровете го в земята и измийте солта с течаща вода, като кажете думи на благодарност.

Съвети

• Никога не взимайте и не давайте сол на заем – в първия случай можете да приемете чуждите проблеми, а във втория – раздавате част от собствените си, но покрай тях може да прехвърлите и късмета си.
• На трапезата не предавайте солницата от ръка на ръка, а я сложете на масата – сред хората се смята, че като подавате сол, раздавате богатството си и привличате бедност; интересно е, че човек, който приема сол по това време, също рискува да понесе загуби и дори кражба.
• Опитайте се да не разсипвате сол, тъй като дори малък конфликт може да се превърне в сериозен скандал и тежката атмосфера ще остане в къщата за дълго време. За да не се стигне дотам, бързо я съберете с метла и измийте мястото с вода.
• По-добре е да съхранявате солта в солници от дърво или брезова кора, тъй като в този случай тя остава чиста и перфектно предпазва човек от всякакви зли атаки отвън (при условие, че капакът е затворен). В метален буркан солта се пречиства, в стъклен буркан тя поема от околната среда това, което витае наоколо.
• Солниците не трябва да се дават или приемат като подарък, тъй като такъв подарък може да повлияе неблагоприятно на здравето и благосъстоянието на получателя, както и да привлече злото око и да му навреди.
• Оставете солта на масата за хранене през нощта в солница с отворен капак. Това ще помогне да привлечете успех към вас през следващия ден и да изгоните злите духове, да спасите жителите на къщата от натрупаните лоши и обезпокоителни емоции от изминалия ден. Солта трябва да се отмие на сутринта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене