Заместник-кметът Иван Гюров обсъди идеи с представители на туризма в община Разлог

Зам.-кметът Иван Гюров връчи поздравителен адрес на Явор Капитанов, управител на хотел „Хот Спрингс- Баня“ на общо събрание на членовете на сдружение „Хотелска асоциация разложка долина“. По повод спечеленото I място в категория „Иновативен СПА хотел“, нареждайки се сред редица предпочитани хотели в Европа, ръководството на Община Разлог пожела още много професионални успехи на целия екип на хотела не само европейско, но и световно признание в сферата на туризма.

На срещата между представителите на сдружението бе обсъдено развитието на туризма в региона на община Разлог, както и теми, свързани с местните данъци и такси, ВиК услуги и др.
„Намерението на Община Разлог е събраните приходи от туристически данък и такси да се насочат към подобряване инфраструктурата и реклама на туристическите услуги в региона. Също така възнамеряваме и обособяването на „малки линии“, обслужвани от еко- бусчета, за удобство както на жителите на община Разлог, така и на туристите, които отсядат в хотелите.“, заяви Иван Гюров.

Хотелиерите споделиха наблюденията си върху чуждестранни практики за управление на балнео и спа центрове и модели за осигуряване на по-добро качество и развитие на туристическите услуги. Заедно с Община Разлог всички изразиха желанието за изграждане на пешеходна алея, с разположени в близост магазинчета, атракционни и други развлечения.

Следващата среща на сдружението, на която се очаква да присъстват повече хотелиери от окръга, ще се проведе през ноември. На предстоящата Община Разлог очаква предложения от участниците относно надграждане инфраструктурата в общината, която ще е в полза за повишаване нивото на туристически услуги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене