Мая Манолова: Изборът сега е между партиите, които искат мирни преговори или война до победен край – това ще бъде условната разломна линия на тези избори

Изправи се България стои категорично зад мира и провеждането на мирни преговори за разрешаване на конфликта Русия-Украйна. Тази позиция ясно изрази лидерът на формацията в студиото на „Денят ON AIR“.“Това, което се случва, е пътят към глобална катастрофа. Разширяването на войната ще води след себе си ощесмърт, загуби на човешки животи, разрушения, нестабилност в световен план. Това не е необходимо наникоя страна“, заяви лидерът на Изправи се България.

„Аз искам да видят, партиите, които подкрепят водене на война до победен край, дали са готови да изпратят своите синове „ – допълни още Манолова.

Тя призова служебното правителство да излезе с позиция, както и всички партии, „за да знаят хората какво избират“.

Манолова заяви, че ще настоява за въвеждането на „данъкбогатство“ за хората с над 200 000 лв. годишни доходи.

„Кампанията „Не плащай“ на „Изправи се, България!“ е не, че хората просто не искат, а не могат да плащат 60% по-скъпо парно, дърва, спекулативните цени на бензин и дизел, метанът е 6 лв. Единственият начин да бъдат чути е чрез натиск. Институциите трябва да създадат регулации, достатъчно компенсации, за да защитят гражданите“, каза Манолова.

По думите ѝ в момента работещите бедни плащат бензинана тези с джиповете. Изчисленията на партията ѝ показват, че през месеците юни, юли и август над 580 млн. лв. повече са платени за руски газ.

„Четворната коалиция даде на големите бензиностанциитези компенсации, които ги прибиратспекулативно. Поредното преизчисление на пенсиите, което прави четворната коалиция, е третата поред измамана властта по отношение на пенсионерите – минималноувеличение ще получат 1/3 от пенсионерите. Хората с увреждания и с пенсията за инвалидност ще си останат с минималните пари. Това е геноцид над най-бедните“, коментира Манолова

Лидерът на „Изправи се, България!“ заяви също, че предвижда създаването на комисия по ревизията.

„Ще извадим на таблото на позора всички фирми, коитоизкараха стотици милиони от спекулативни сделки с ток, препродаваха руски газ с огромна надценка, коитопечелеха търговете за дървесина последните 8 месеца, замесени са интереси на всички големи партии, управлявали досега“, добави Манолова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене