Тандемът Парасков-Караянев грабна шамиопнска купа в турнир по белот в Хаджидимово

Председателят на УС на „Места“ Димитър Парасков и бившият треньор на тима Стефан Караянев спечелиха есенния турнир по белот в Хаджидимово. Двамата грабнаха шампионската купа, след като загубиха само една игра в цялата надпревара. В заключителния двубой двама не оставиха никакъв шанс на опонентите си Борислав Неделчев и Илиян Масърлиев, при резултат 2:0.

За да стигнат до финала, шампионите имаха инфарктен полуфинален двубой, в който стигнаха до трета игра, след като взеха една, а опонентите им Димитър Близнаков и Георги Попов изравниха. В решителната битка първенците надделяха с щурм и финишираха при резултат 152:140. В другия поток дуетът Неделчев-Масърлиев спечели също с 2:1, независимо че се оказа догонващ след първия рунд срещу Бойко Терзиев и Димитър Симеонов.

За Димитър Парасков това е втора титла по белот през тази година, след като през пролетта взе първото място на великденския турнир, където отново игра с учителят Костадин Попов.

Наградите и този път бяха осигурени от местната община Хадмидимово, където надпреварите в популярната игра на карти се превръщат в традиционни за малкото китно градче.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене