Около 500 служители от всички 38 териториални поделения на ЮЗДП взеха участие в кампанията „Да изчистим България заедно“

Служители на Централното управление на ЮЗДП почистиха района в обхвата на ТП „ДГС Рилски манастир“. Там миналата година пламна пожар, който засегна 200 декара горска площ.

В резултат на нападение от върхов корояд, пострадаха 7 декара в района на село Бистрица, община Благоевград. Това стана и причина служителите на ТП „ДГС Благоевград“ да изберат тази местност, за да почистят в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно.

В района на Добринище бяха почистени освободени площи от пожар. Служители на Стопанството започнаха работа още в петък и разчистиха местността „Незнайния воин“. Засегнатата площ ще бъде залесена.

Служителите на ТП „ДГС Гоце Делчев“ извършиха почистване в четири горскостопански участъка. В местността Кемалова вода в землището на село Брезница те почистиха площ от два декара. По два декара площ беше почистена и в местностите Лома, в землището на село Корница, Мурата – село Делчево и Кавака – село Копривлен.

Служители на ТП „ДГС Елешница“ почистиха площ от 10 декара в местността „Прътеви ливади“, землището на село Златарица. Същата площ е освободена след принудителна сеч, следсвие на снеголом и снеговал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене