Ексклузивно: Общинският съветник от ГЕРБ Благоевград Красимир Роячки хвърли оставка

Общинският съветник от ГЕРБ в Благоевград и председател на комисията по „Икономика“ в ОбС Красимир Роячки подаде оставка.

Решението си обяви самият той, малко след като стана ясно, че въпреки отпора на благоевградчани за теглене на заем от 17 млн.лв за парк Бачиново и нов Аквапарк в града, той все пак ще бъде изтеглен.

„Уважаеми съграждани,

Днес на извънредна сесия на общинския съвет с извънредна точка, без присъствието на граждани, зад гърба ви, беше взето решение за изтегляне на най-големия кредит в историята на община Благоевград за обновяване и реконструкция на парк Бачиново. Несъгласието ми с решението се състои в това, че такива проекти трябва да бъдат изграждани с европейско финансиране, а не чрез поемане на дългове, които ще връщат и децата ни. Припомням ви, че само преди два месеца голяма част от общинските съветници отхвърлихме това предложение на редовна сесия, сега беше вкарано отново извънредно и мнението на част от колегите ми вече беше променено, по необясними за мен причини. Като общински съветник и председател на комисията по икономика в ОБС подавам оставка, тъй като подобни решения противоречат на личния ми морал и възгледи за начина на водене на политика от община Благоевград“, написа във фейсбук профила си Красимир Роячки.

Припомняме, че на сесия днес с 24 гласа „За“ общинските съветници на Благоевград приеха предложението Общината да изтегли заем от над 17 млн. лева за нов Аквапарк и обновяване на „Бачиново“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене