Кметът Димитър Бръчков и община Петрич се включват в „Да почистим България заедно“

Служители на Община Петрич, на ОФ ВиК ЕООД, на социалните звена, учители и ученици ще подкрепят утре – 17 септември със своя труд най-мащабната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно“.
Предварително са определени местата, на които доброволците ще събират отпадъци, осигурени от Общината са чували и ръкавици.

Общинските служители ще бъдат в две невралгични точки по отношение на замърсяването – изхода на гр. Петрич в посока село Митиново и района преди бензиностанциите на ГКПП „Кулата“, където ще бъде и кметът Димитър Бръчков.

Райониране е направено и за територията на града. Коритото на р. Луда Мара в участъка от ул. „Рокфелер“ до моста при сградата на Община Петрич ще бъде почистено от ученици и учители на СУ „Никола Вапцаров“ и СУ „Антон Попов“.

Ученици и учители на ПГИТ „Проф. д- р Асен Златаров“ също ще почистват коритото на реката, но техния периметър е от моста при училището към черквата „Свети Илия“.

Районът от р-т „Яворите“ към Младежки дом ще се чисти от ученици и учители на Първо основно училище „Кочо Мавродиев“ и ПГМЕТ „Юрий Гагарин“.

Ученици и учители от още три училища – III ОУ „Гоце Делчев“, IV ОУ „Христо Смирненски“, ПГ „Пейо Яворов“ ще събират изхвърлените отпадъци покрай пътя за х. „Беласица“ – от стадиона до първия голям завой.

Община Петрич създава организация за извозване на събраните места от терените, които утре ще бъдат изчистени.

Приканваме всички граждани, които имат желание, да се включат в кампанията!
От общите ни усилия и отношение зависи средата, в която ще живеем, ще работим, ще спортуваме и ще почиваме!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене