Наложено  e наказание на подсъдим за хулиганство пред православна църква в  Благоевград и за нанесени удари на полицай

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия З.Ч., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 18.04.2020 г., на православния празник Рождество Христов, пред църквата „Свети Никола“, в Благоевград, подсъдимият Ч. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Той отправил непристойни изрази спрямо полицейски служители и при последвалото задържане оказал съпротива на органите на реда. Освен това, заплашвал, че „ще ги пребие“ и нанесъл два удара с крак на един от полицаите. Деянието се отличава с изключителен цинизъм при грубо незачитане на установените порядки при условията на епидемиологичната обстановка и указанията на органите на реда.

Подсъдимият З.Ч. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено наказание „пробация“ за срок от десет месеца. Той е задължен да се явява при пробационен служител три пъти седмично и да положи безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене