В Белица приспаха мечката Нада, гледачите скърбят

Сбогом любима Нада! Така започва емоционално и прощално съобщение на гледачите на мечки в Парка в Белица, които е трябвало да се разделят с един от най-дългогодишните си питомци.

Ето и целия текс на тъжното съобщение:

През последните няколко месеца 34-годишната мечка не се чувстваше много добре и бе насрочен ветеринарен преглед през юли. Ултразвукът и рентгенът показаха, че Нада страда от напреднала артроза, както и проблеми с гръбначния стълб в следствие на нейната възраст. Бе назначена медикаментозна терапия, но за съжаление, състоянието ѝ не се повлия от болкоуспокояващите и останалите лекарства, затова, за да ѝ спестим по-нататъчни страдания, трябваше да си кажем последно сбогом.
Нада бе бивша танцуваща мечка. Тя беше спасена през 2003 г. и успя да загърби тъжното си минало и да се наслади на дълъг и спокоен живот в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, който Четири лапи управляват съвместно с Fondation Brigitte Bardot.
Нада споделяше сектора си с Боби, Дана и Чарли в продължение на около 19 години. Тя живееше в хармония със своите „съквартиранти“ и беше един от лидерите на своята група.
Нейните гледачи винаги ще я помнят като мечка със силна воля и наистина ще ни липсва!
Почивай в мир, скъпа Нада!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене