Какво е засенчваща мрежа и каква е нейната полезност

Засенчващата мрежа е материал от качествени полимери, устойчив в дългосрочен план, но и издръжлив на неблагоприятни атмосферни условия, който се използва за покриване или завиване на даден обект. Мрежите за сянка не се късат (поне не лесно), могат да се използват както хоризонтално, така и вертикално, и са идеални за защита на тераси, градини, оранжерии, външни дворове, павилиони или балкони.

През лятото високата яркост на слънцето, заедно с много големите горещини води до сериозни икономически щети, причинени основно върху развитието на плодовете през този период. Това се отразява в негативна промяна в много висок процент от плодовете, чувствителни към силните лъчи на слънцето (особено за домати, чушки, патладжани, краставици, пъпеши, целина и подобни).

Ролята на засенчващата мрежа е да намали количеството слънчева светлина, която навлиза в оранжериите или засадените площи и по този начин да понижи околната температура до ниво, което не създава термичен стрес за зеленчуците или цветята.

Засенчващата мрежа е препоръчително решение за зеленчукопроизводители, които се занимават със засаждане и грижа за зеленчуците, тъй като тя има ролята да намалява количеството слънчева светлина, която иначе огрява директно продукцията. Предлага се в широка гама от модели и цветове: зелено, бяло и синьо, сиво, кафяво и др.

Засенчващите мрежи са идеални за използване във ветровити райони, за защита на различни растения или цветя, но може да се поставя и върху оградата, за осигуряване на визуална защита на двора и градината, а също така и за промяна на външния вид на оградата.

Каква е ползата от засенчващите мрежи

Мрежата за засенчване е елементът, който предлага комфорт и защита от вятъра и може да бъде естетически аксесоар, защото можете да го комбинирате в зависимост от останалите цветове, използвани в екстериорните аранжировки.

Основната цел на полезните мрежи за сянка е да намалят интензитета на светлината. Използват се специално за определени видове зеленчуци, които при отглеждане не се нуждаят от прекалено много светлина. Те имат силата да намалят светлината с 30% до 50%, в зависимост от зоната, в която са монтирани.

Също така, засенчващите мрежи могат да бъдат избрани в зависимост от степента на засенчване, която желаете. Предлагат се модели със степен на засенчване, която може да започне от 70% и да достигне до 90%. Мрежата може да бъде избрана преди всичко в зависимост от мястото, където ще бъде монтирана.

Сред основните предимства на засенчващите мрежи са:

  • Поддържа оптимална температура вътре в зоната, където е монтирана, например в оранжерии със зеленчуци и не влияе по никакъв начин на качеството на зеленчуците или цветята;
  • Това е UV стабилизиран продукт и може да се използва на всякакви места дори с много силна пряка светлина;
  • Монтажът на засенчваща мрежа осигурява защита от всякакви повреди, които могат да възникнат поради високи температури върху плодове, зеленчуци, или други продукти;

Засенчващите мрежи от качествените производители идват с продуктова гаранция, която обикновено е до 5 години. При решение за покупка е препоръчително да поискате от търговеца сертификат за произход, за да сте сигурни че продаваната мрежа е с доказано качество.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене