Областният управител Николай Шушков подкрепя проекта за провеждане на операция в дните от Европейската седмица на мобилността на територията на област Благоевград

От 16 до 22 септември за седма поредна година на територията на цяла Европа се провежда мащабната операция в дните от Европейската седмица на мобилността, като целта на Дните за безопасност на ROADPOL е да се намали броят на жертвите от трафика до нула поне за един ден.
Организаторите от ROADPOL застъпват позицията, че за жертвите на пътя отговорността е на всички и призовават за внимание при участие в движението по пътищата, за да защитим себе си и другите от пътни инциденти и вреди. Главен координатор на проекта на територията на Република България е Главна дирекция „Национална полиция“.
Към момента на страницата на проекта на адрес: https://www.roadpolsafetydays.eu/, са стартирани активности с възможност за присъединяване към проекта на партньори, както и намирането на допълнително информация за изработване на презентации и други материали с образователно-възпитателен характер и разпространението им, провеждане на концерти, тематични викторини и т.н.

Мотото тази година е „Остани жив! Пази живота!“.

Проектът насърчава участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеша или карат велосипед — всички участници в пътното движение са от значение и малките промени в поведението могат да бъдат изключително важни.
Областна администрация Благоевград е част от инициативата, насочена към насърчаване културата на пътна безопасност и повишаване на вниманието ни при движение по пътищата, призовавайки всички – и водачи, и пешеходци – да преценяват по-адекватно рисковете на пътя и да вземат мерки за ограничаването им. 26 септември може и трябва да бъде ден без жертви на пътя, като такъв може и трябва да е всеки друг ден.
Областният управител Николай Шушков подкрепя проекта за провеждане на операция в дните от Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември) на територията на област Благоевград с убеждението, че усилията на всички институции, на цялото общество трябва да се насочат към създаването и прилагането на устойчиви и ефективни модели за намаляване броя на пътнотранспортните произшествия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене