Надежда Самарджиева водач на листата партия Български възход в Пиринско: България има нужда от рязка промяна! От контрол, прозрачност и безспорен опит в управлението

Надежда Самарджиева е родена в гр. Добринище, живее и работи като адвокат в гр. Банско .Има две магистратури, завършени в ЮЗУ“Неофит Рилски“ Благоевград, специалност „Право“ и „Териториална администрация“. Бакалавър е по “Публична администрация“.
Семейна, с едно дете.

1.В разгара на предизборна кампания сме г-жо Самарджиева, кои са Вашите топ три от приоритетите към гражданите, като водач на листата?

Правилната дефиниция на важните проблеми е наложителна, за да продължим напред, по правилния път. На първо място ще кажа ,че България има нужда от рязка промяна. От спокойствие и градивност ,от подобряване и защита на доходите на българското семейство. Реформите са безсмислени, ако не работим успоредно в посока ръст на икономиката и демографията. Спешно се нуждаем от качествени и достъпни здравни услуги за хората в по-малките градове и села,където липсват лекари.Хората да получават достойни пенсии , които цял живот са работили за страната си. В европейските държави пенсионерите обикалят света,а нашите пестят за хляб! Тази подигравка трябва да спре!

2.С какво послание ще спрете тези, които поглеждат към Терминал 2 ?

Твърдя че ,бягството никога не е решение на даден проблем ,независимо какъв е. За да се върнат младите у нас, те трябва да имат комплексна мотивация, т.нар. качество на живот зависи от редица компоненти, сред които са забатачените майчинство, детски грижи, градини, образование, здравеопазване… Пропуснати са 10 години, които забавят развитието. България се нуждае от спешни мерки за подобряване на условията на живот, което да стимулира българите да останат в България, а други да започнат да се завръщат от чужбина.

3.Кампанията е и битка, кой е вашият противник?

Ще дискриминираме всеки, който създава корупционни модели и дестабилизира институциите в България. Факт е ,че страната се тресе от политически напрежения и скандали, които бавно и сигурно предизвикат институционален разпад. Няма идеи, няма визия, няма лидерство, няма перспектива за хората. Държавността е дестабилизирана. България има нужда от хигиенизиране на политическото пространство и държавните институции от практиките на пазарлъци и задкулисни уговорки. Затова страната ни има нужда от партия „Български възход“.

4.За да влезете в парламента, трябва да привлечете повече избиратели. Как мотивирате хората да гласуват за партия „Български възход“, като се вземе предвид , че партията е съвсем млада?

Най-голямата сила на партия “Български Възход“ е нейният лидер – Стефан Янев – един човек, който за 7 месеца показа, как трябва да се управлява тази страна и който след тези 7 месеца остави 9 милиарда лева излишък в бюджета. Човек, който е целувал българското знаме и българската земя стотици пъти няма как да ги предаде. Ние от партия „Български възход“ имаме самочувствието да предложим стабилизираща, успокояваща, даваща перспектива и надежда на хората управленска стратегия, която да спечелим подкрепата на много избиратели. Убедени сме ,че проведем ли кампанията си по правилата на позитивния политически маркетинг, не само ще влезем в следващия парламент, но без нашата Коалиция няма да може да бъде формирано следващото управление.

5.Хората не се ли измориха от избори, не загубиха ли надежда, че България ще състави най-накрая правителство? Вашето мнение.

Хората са изморени и изплашени. Един от най-честите въпроси, които ни задават е дали ни чака тежка зима. Много е важно да се състви стабилно правителство, което да ни изведе от кризата, която се задълбочава. Затова сме амбицирани и ще се стремим към коренна промяна на досегашния модел на управление, който се основаваше на корупция, контрабанда и всяване на страх.

6.Социолизите предричат, че партия „Български възход“ ще влезе в следващия парламент. Какви ще са условията за да влезете, в коалиция за съставяне на правителство?

Не само, че КП “Български Възход” ще влезе в следващия парламент, но и ще бъде незаобиколим фактор за съставяне на правителство. Условието ще бъде поставянето на националния интерес на първо място при вземането на всяко едно управленско решение.

7.Ако влезете в парламента, какви мерки ще предприеме за да се справите с безработицата? Не е тайна, че Благоевградска област е на предпоследно място по заплащане?

Безработицата и бедността са най-големите бичове във всекидневието на хората. Амбицирани сме да изработим спешни мерки срещу младежката безработица и спешно антимонополно законодателство, както и много силен и прозрачен контрол върху монополите, които успяха да бръкнат в джоба на всекиго.
Ниския ръст на доходите е свързан с потенциала на икономиката ни, а този потенциал зависи от инвестициите, от демографията и от производителността. Ето защо трябва да наблегнем на човека, който се смята за най-важният фактор в цялата икономика. Усъвършенстването и образоването на човешкия фактор води до увеличаване на ефективността, производителността и иновациите като по този начин допринася значително за икономическия растеж на микро и макро ниво. Ние не обещаваме колко ще бъде заплатата или пенсията след 4 години. Ние обещаваме да има работа за всеки, който иска и може да работи. Ние обещаваме работеща икономика и растящи доходи. Ние обещаваме, че ще работим с мисъл за хората, те ще са в центъра на вниманието.

8.Какви проблеми най-често Ви споделят хората, когато се срещате с хората очи в очи?

Хората искат сигурност, спокойствие и нормален жизнен стандарт- искат да живеят нормално,да има какво да сложат на масата, да могат да изпратят децата си на училище, да си купят дърва за отопление, толкова е елементарно.

9. По-млади и образовани хора възлагат надежди на партия „Български възход“. Ще успеете ли да ги оправдаете – в следващите избори, за български парламент? Защото ще ви се наложи да си сътрудничите с Бойко Борисов, неизбежно е.

Разбира се, че ще ги оправдаем със сигурност, а с кой ще си сътрудничим е неизбежно да решим, но след като минат изборите.

10. И накрая да Ви попитам, кои са основните акценти на партия „Български възход“ в отделните секторни политики – икономика, туризъм, здравеопазване, земеделие?

В сектор земеделие като че ли проблемите са най-осезаеми. Целенасочено то унищожаване на българското животновъдство и земеделие е факт, през последните години. Да не говорим за туризма , който в последните две години е със затихващи функции. Липсва визия за развитие на туризма , както и за излизане от кризата. Според мен трябва да излезем от тесногръдото виждане за туризма, единствено като средство за препитание. Туризмът в България се нуждае от спешни действия. Какво визирам? Има остра необходимост от стратегическа визия за развитието на туризма в Пиринския край. Веднага давам пример- да се използват природните дадености на Пиринския край и да се работи в посока разширяване и развитие на ски-курорти като Банско Добринище, Разлог и Картала. Да се работи за изграждане на втори кабинков лифт в Банско, защото туристите се увеличават, а извозването им до планината с лифт, си остава най-екологичния начин. Трябва да се развива и балнеологията и спа- туризма във всички населени места в региона, където има минерални извори.
Защото туризмът е гаранция за инвестиции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене