Кметът Димитър Бръчков присъства на празничния 15 септември в две училища

435 първокласници посрещнаха училищата в община Петрич за новата учебна година. От тях 316 са в града, а 119 в селата. Учениците в първи клас са разпределени в общо в 23 паралелки. Общият бой на учениците (I – XII клас), които днес започнаха учебната 2022-2023 г. в общината е 5 150 във всички 15 училища.

Кметът Димитър Бръчков присъства на празничния 15 септември в IV ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Антон Попов“. „Училищата отварят врати за нови знания, творчество и приятелства. Бъдете здрави и ученолюбиви“, се обърна към учениците кметът. Той поздрави и учителите с новото начало, отбелязвайки, че тяхната всеотдайност в работата дава надежда за бъдещето на Петрич и България.

Във всяко едно училища днес беше получен поздравителен адрес, подписан от кмета, връчен от представител на Община Петрич, каквато е традицията от 2016 година.
15 септември – най-пъстрият като емоция за ученици, учители и родители. Има мъничко притеснение, много вълнение и очаквания. И всичко това носи красотата на първия учебен ден!

На добър час, скъпи учители и ученици!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене