„На добър час“ си пожелаха в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Гоце Делчев

Днес по традиция открихме тържествено и вълнуващо новата учебна година – 2022/2023. Посрещнахме с обич малките първокласници и им пожелахме да бъдат здрави и любознателни, да не се страхуват, защото имат най-добрите учители, които ще бъдат неотлъчно до тях – и за ожуленото коляно, и за трудната задача, и за щурата игра.

Поздравление от името на родителите поднесе г-жа Анелия Мечева:
„Уважаема Г-жо Директор, уважаеми учители, родители и гости, мили деца!
Настъпи дългоочакваният 15-ти септември, винаги така тържествен и вълнуващ празник във времето, не само за тези, които го отбелязват, но и за всички нас, които отдавна сме прекрачили прага на любимото училище за първи път.
Особено вълнуващ и емоционален е днешният ден за мен като майка на първокласник, сигурна съм и за всички родители, които са на моето място.
Щастието днес е още по-пълно и истинско, защото имаме огромният късмет, въпреки динамичното време и трудностите, с които се учим да живеем в последните две години, да сме тук и заедно в двора на I ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ да посрещнем подобаващо Първият учебен ден!

Започва нашето общо пъстро и вълшебно пътешествие към Света на ЗНАНИЕТО! Вярвам, че ще бъде незабравимо и също вярвам, че въоръжени с много търпение и смелост ще преминаваме през новите предизвикателства с лекота.
Деца! Няма нищо страшно в първото домашно! До вас ще бъдат най-верните пътеводители – вашите учители. Очакват Ви много нови светове и чудеса, нови приятелства, вълнения и още повече приключения!
Вярвайте в себе си, така както ние вярваме във вас и във вашите безкрайни възможности. Учете се, търсете, дерзайте и успехите ще дойдат сами!

Уважаеми учители,
На Вас поверяваме най-скъпото, което имаме, защото сме убедени, че ще бъдете продължението на майчината ръка, която води детската длан, ще споделяте бащината строгост там, където е необходимо и ще бъдете приятели в игрите и съдии в споровете. Няма да Ви бъде леко, отговорността е голяма!
Затова от сега Ви благодарим за търпението, с което ще отворите очите на нашите деца за нови знания и умения и с което ще посрещнете родителските ни трепети и тревоги.

На добър час и дано новата учебна година да бъде здрава, успешна, присъствена и ползотворна за всички! Успех!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене