Кметът на община Благоевград Илко Стоянов: Докато 15 септември е празник, България ще я има

Кметът Илко Стоянов официално откри новата учебна 2022/2023 г. в четири училища в Благоевград.

Тази сутрин той бе специален гост във II OУ „Димитър Благоев“, веднага след това взе участие в тържествените програми, подготвени от ръководствата на III ОУ „Димитър Талев“ и IX ОУ „Пейо Яворов“, а за финал присъства и на церемонията по откриване на учебната година в ПМГ „Акад. Сергей Корольов“.

Кметът приветства ученици, учители и родители.

„Днес е празник и докато го има, ще я има и България. Образованието, мили деца, е това което ще отвори за вас вратите към целия свят. Освен приятелствата, които ще създадете в училище, вие ще научите толкова много неща, които ще ви помогнат да израснете като отговорни и достойни хора.

Скъпи ученици, вие сте нашата надежда и нашата палитра от мечти. Вървете уверено напред и следвайте мечтите си! И не забравяйте, че нашето бъдеще е във вашите ръце“, каза в част от приветствията си кметът Илко Стоянов.

На тържествената церемония по повод откриване на новата учебна година във II ОУ „Димитър Благоев“ гост бе и зам.-кметът на Община Благоевград по икономика, финанси и европейски проекти Мария Петрова, а в V СУ „Георги Измирлиев“ присъства секретарят на Общината Дейвид Арабаджиев.

Празненствата във всички училища бяха уважени от представители на общинска администрация и Общински съвет – Благоевград.

Община Благоевград пожелава успешна учебна година!

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов: Докато 15 септември е празник, България ще я има снимка 1Кметът на община Благоевград Илко Стоянов: Докато 15 септември е празник, България ще я има снимка 2Кметът на община Благоевград Илко Стоянов: Докато 15 септември е празник, България ще я има снимка 3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене