Тържествено откриха днес новата учебна година във всички училища в Гоце Делчев

Във всичките три основни училища и три гимназии в Гоце Делчев тържествено би първият звънец за новата 2022 – 2023-та учебна година. Най-тържествено и вълнуващо бе в училищата, където първокласници за първи път прекрачиха прага на родното училище.

Да споделим празникът на забележителният за учениците първи учебен ден, посетихме Второ основно училище „Гоце Делчев“. „По стара вековна традиция, на този ден, децата на България тръгват на училище. С времето, днешният ден се е превърнал в празник посветен на вечния стремеж на българина към духовност, наука и просвещение, каза в приветственото си слово, директорът на училището, Цветанка Петричкова.

Да сподели празникът на учениците днес във Второ ОУ в Гоце Делчев бе и кметът на общината, Владимир Москов. Прочетени бяха много поздравителни адреси до училището по повод новата учебна година между които от кмета Владимир Москов и началникът на Районна инспекция по образованието Благоевград, Ивайло Златанов.

Учебната година, както в цялата страна така и в Гоце Делчев започва присъствено. Взети са всички мерки за опазване здравето на децата и учениците, съгласно изискванията и насоките на Министерството на здравеопазването. Всички директори са осигурили и медицинска грижа за децата и учениците.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене