Кметът Иван Кадев към студентите на ЮЗУ „Неофит Рилски“: Пожелавам здраве, ентусиазъм и творческа енергия

Днес имах честта и удоволствието да присъствам на откриването на академичната година в ЮЗУ „Неофит Рилски“ заедно с ректора проф. д-р Борислав Юруков, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, областния управител Николай Шушков, кметове на общини от Благоевградска област и други официални лица.

Висшето училище носи с гордост и достойнство името на един от най-видните будители и възродители на българската духовност и просвета. През 2023 година се навършват 230 години от рождението на патрона на Югозападния университет и наш велик съгражданин Неофит Рилски. За мен, като кмет на Банско, ще бъде чест общината ни да си партнира с университета в отбелязването на светлата годишнина.

Поздравявам студентите за избора Югозападният университет „Неофит Рилски“ да бъде тяхна Алма Матер и нека помнят една от поуките, изречена от Неофит Рилски към неговите ученици – „На учението корените са горчиви, но плодовете му са сладки“.
На преподавателите желая с възрожденско съзнание да мотивират, помагат и насърчават студентите си, да им дават личен пример за професионализъм, отговорност и достойно поведение.
Пожелавам на всички здраве, младежки ентусиазъм и творческа енергия!
На добър час!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене