Община Разлог извършва почистване на река Кошеница в село Баня.

Община Разлог извършва почистване на река Кошеница и дере, вливащо се в нея, с ефективна собствена техника, позволяваща качественото премахване на дървесна и храстовидна растителност.


По време на почистването зам.- кметът на община Разлог Иван Гюров и кметът на село Баня Магда Първанова извършиха оглед на дейностите и обсъдиха планове за подобряване състоянието на речните корита в селото.

В бъдеще Общината предвижда изграждане на повдигнат мост при водоема и подпорни стени на места, където водите има опасност да излязат от речните корита. През следващите седмици предстои почистване на река Малка Глазне в село Баня и продължаване изграждането на подпорни стени на Бела река, в граничните точки на град Разлог. Общината очаква и финансиране за довършване цялостно почистване на река Златарица в село Елешница.

Припомняме, че вследствие на проливни дъждове през декември 2021 година, няколко къщи, намиращи се на ул. „Тридесет и втора“, както и цели улици в Баня бяха наводнение. Община Разлог предприе необходимите действия, с цел намаляване рисковете от водни бедствия в населените места, тъй като измененията в климата, с чести обилни валежи, дават предпоставка за повече такива ситуации

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене