Благодарности, чудесни впечатления от града и положителните си емоции от първия фестивален ден споделиха и партньорите от Гърция и Румъния.

СНИМКИ! При голям интерес премина фестивалът „Балкански багри“ в Гоце Делчев

Събота и неделя в парка на град Гоце Делчев се състоя фестивалът Балкански багри“- празник на фолклорните традиции, гастрономията и културата на Балканите.

През двата фестивални стотици хора посетиха арт работилниците, където си създадоха не само сувенир, но и прекрасен спомен. Жителите и гостите на Гоце Делчев можеха да опитат местни деликатеси и кулинарни специалитети, да научат от майсторките от селата Брезница и Скребатно как се приготвят баница и трахана. Имаха възможност да разучат и традиционни народни танци, представени от хореографи от Гърция, Румъния и България.

Фестивалът бе открит официално в съботната вечер с приветствие на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов. „Радвам се, че отново мога да ви приветствам на този чудесен празник. За нас е изключително важно, че реализираме подобен проект, чрез който подкрепяме местните производители да покажат своята продукция пред всички вас. Благодаря на организаторите и на всички участници за всеотдайността им и затова, че създават толкова радостна и празнична атмосфера в Гоце Делчев през днешния и утрешния ден“, каза кметът Владимир Москов.

Своята благословия за фестивала и дейностите в него даде и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

Благодарности, чудесни впечатления от града и положителните си емоции от първия фестивален ден споделиха и партньорите от Гърция и Румъния.

Кулминация в двете вечери на фестивала бе музикалната програма. Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци, танцови състави от община Гоце Делчев, Гърция и Румъния представиха богатството на фолклора в трите държави, които си партнират в реализирането на проекта.

Фестивалът се организира от Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово по проект „Елате и Вижте“, с участието на партньори от Гърция и Румъния. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони и Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене