Болни майка и дете тънат в мизерия

Малкият Гого живее в немотия заедно с майка си в Разград с 300 лева на месец. Домът на 7-годишното момченце е пред разруха. Коридорът тече постоянно, а в почти всяка стая има плесен, от която дишането става невъзможно и двамата често изпитват задух.

Смелият герой развива проблеми с хормони, заради които растежът му се забавя. Зъбки също не му растат. От няколко години малчуганът обикаля болници с майка си. Борбената Камелия не е само придружител на сина си в лечебните заведения. Самата тя също има куп заболявания.

„Жената не е добре със сърцето. Има и много проблеми с кожата – петна, рани, които трудно се лекуват. В момента се е концентрирала върху детето си и обръща повече внимание на неговото здраве“, разказват пред „България Днес“ доброволци от фондация „Подай ръка“ и допълват: „Чистичко е в тях, колкото и да е сиромашко. Майката се опитва всячески да гледа сина си, но няма кой да й помага и се справя трудно“.

Малкият Гого има баща, но той често злоупотребява с алкохола. Камелия споделя, че минава от време на време, взима им всички пари, който имат, и отново си тръгва.

За съжаление, здравето на смелата майка се влошава много рано и тя не успява да натрупа достатъчно трудов стаж. Затова сега получава инвалидна пенсия от 300 лв., която трудно покриват дори лекарствата. Ками и Гого гледат животни, с които от време на време успяват да си докарат някой допълнителен лев, за да преживеят. От няколко месеца раните по ръцете и краката на Камелия не й позволяват да прави и това.

Зимните месеци наближават и двамата имат спешна нужда от дрехи и обувки, защото техните са повредени и не могат да си купят. Размерите на Гого са – 32-ри номер, а за майка му – размер М и обувки 40-и номер. Хранителни продукти също ще са им от помощ, за да свържат двата края.

„На детето е подарен таблет, който, за съжаление, е счупен, а той се е радвал много на него, затова, ако някой има таблет и не го ползва, може да го подари на малкото момче“, допълват от фондацията.

Всеки, който желае, може да помогне и със средства за ремонт на дома им на:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай Ръка ЗПДБ

Основание: Дарение за каузи на Подай ръка

PayPal: bg.organizationfbf@gmail.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене