Пет места в България, които да посетим през септември

Септември месец носи със себе си известна носталгия към вече отминаващото лято.

В същото време, есента още не е настъпила напълно и температурите са повече от добри и подходящи за разходка.

Ако все още не искате да преминавате към работен режим и имате някой друг почивен ден, то определено не бива да пропускате да се възползвате от последните слънчеви дни, пише Вести. Отделете време да обиколите страната и да се насладите на красивите места, които предлага.

За случая, подбрахме пет дестинации, които са изключително подходящи за посещение през септември. Можете да ги разгледате дори за един ден или за уикенд.

Ето ги и тях:

1. Велико Търново

Старата столица е подходяща дестинация през всеки сезон, но през септември е особено красива. Когато листата на дърветата започват да падат, гледките в града се превръщат в истинска магия. Велико Търново може да се похвали и с провеждането на редица фестивали и тематични събития целогодишно и особено през септември. Ако решите да посетите мястото на 6-и или 22-и септември, може да се се насладите на тематична празнична програма, както и на светлинно-звуковия спектакъл „Звук и светлина“.

2. Етъра, Габрово

Едно от задължителните за посещения места у нас е регионалният етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово. Есенната картина кара мястото да заблести още по-ярко и може да ви плени с автентичната си атмосфера. Ако имате повече време, може да посетите и пещерата „Бачо Киро“, Соколския манастир „Успение Богородично“, както и прочутия музей „Дом на хумора и сатирата“ в Габрово.

3. Белоградчишките скали

Белоградчишките скали са един изключителен природен феномен, който прославя България по целия свят. Скалните образувания притежават специален дух, който пленява всички посетители. Наблизо е и пещерата Магурата, която е задължителна дестинация за всеки, който обича България и иска да се запознае с най-древната история по нашите земи. През септември е особено подходящо да посетите този район и околността, така че го имайте предвид.

4. Местност Рупите

Рупите са дестинация, която често е пренебрегвана при организиране на туристически разходки из страната, но определено си заслужава. Рупите е защитена местност, разположена по брега на река Струма, в източното подножие на вулканичния хълм Кожух. Мястото се асоциира най-вече с пророчицата Ванга, която е живяла в района. Там се намира храм-паметникът „Св. Петка Българска”, построен през 1994 г. със средства, предоставени от Ванга.

5. Русе

Градът на Дунава е познат със своите аристократични сгради и красиви улици. Когато жегите са отминали, а температурите все още са приятни, е най-подходящо да посетите този град. Там можете да се насладите на различни културни събития, както и на забележителния „Музей на транспорта“. В околността на Русе може да разгледате също Ивановските скални църкви и Скалния манастир „Свети Димитър Басарабовски“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене