Очаква ни слънчева неделя

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи и ще доближи средното, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Западна и Централна България ще бъде слънчево. Над източните райони ще има разкъсана облачност, на места – временно значителна, но към края на деня ще намалее до слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-североизток. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 11°С и 16°С, в София – около 15°С.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево с максимална температура 17 градуса.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще има значителна облачност. По-късно след обяд облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб северен, след обяд и вечерта източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9°С и 12°С. Температурата на морската вода е 8°С-9°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
  
Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°С, на 2000 метра – около 2°С.

В началото на новата седмица ще е почти без валежи, а затоплянето ще продължи. Ще има променлива облачност, често намаляваща до предимно слънчево време. Главно в планините и планинските райони е възможно слабо и за кратко да превали.

В понеделник ще духа слаб северозападен вятър, във вторник в Дунавската равнина временно ще е до умерен. Във вторник преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3°С и 8°С, а максималните – между 15°С и 20°С.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене