Видео: Вълк-единак, убиха тази нощ, членове на ЛРС „Сокол“ в гр. Гоце Делчев.

Valk3Дивото животно случайно попаднало в полезрението на членове от местната ловна дружинка „Средна“ на местността „Юруците“ в землището на село Добротино и въпреки лошата видимост, опитните ловци разпознали и покосили хищникът. Според неврокопчани, появата на вълци в землището на Добротино е твърде рано, но не така мислят ловджиите.

 Убитият вълк-единак изглежда в прекрасно състояние, добре хранен и в най-активната си възраст, обясни ловджията Андон Балтаджиев от ловна дружинка „Средна“. Според ловджиите, участвали в унищожаването на хищникът, бил доста по-тежък от големината си, което е показателно, че преди да бъде убит, добре се е нахранил вероятно с домашно живот

Оплаквания от нападения на вълци има целогодишно като най-често те са от пастири и граждани в землищата на селата Тешово и Добротино. Наличието на недостатъчно диви животни които са естествената храна за вълците ги принуждава да слизат по-близо до населените места за да нападат домашни животни, смятат ловджиите от Гоце Делчев.

Вълкът е обявен за вреден хищник и унищожаването му се поощрява от Българския ловно-рибарски съюз.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене