Община Благоевград дава нов живот на стадиона в с. Селище

БД „Спортни имоти“ към Община Благоевград и кметският наместник на с. Селище Георги Анастасов обединиха усилия за почистване и облагородяване на отдавна изоставения стадион в малкото населено място. Целта е спортният терен да се превърне в подходяща база за провеждане на тренировъчни процеси, което ще даде допълнителни възможности за развитие на футболните школи, развиващи дейност на територията на общината.
След основно почистване на игрището, предстои то да бъде изорано, а стадионът да бъде засят с нова тревна настилка. Предвижда се и пробиване на сонда, и изграждане на поливна система за поддръжката на терена.

След приключване на дейностите по почистване и облагородяване, стадионът ще бъде включен в актива на Спортни Имоти Благоевград за стопанисване.
Община Благоевград предвижда и изготвяне на проект, с който да кандидатства за финансиране пред Министерство на младежта и спорта, а идеята е условията на терена да бъдат усъвършенствани.

Кметът Илко Стоянов и неговият екип полагат непрекъснати усилия за развитието на спорта в общината. В момента се извършва цялостен ремонт в баскетболната зала, намираща се в Спортния интернат в града. Средствата за дейностите са осигурени от дарител, а след приключването им, спортистите, практикуващи една от най-популярните игри, ще имат отлични условия за тренировки и баскетболни срещи.

В рамките на настоящата година е предвидено и обновяване на покрива на спортна сграда на футболно игрище в с. Логодаж, заедно с реновиране на терена и съблекалните.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене